About

“We love the word fluïd
We love her
We love they
And we love him

And no, we don’t have to choose
And yes, that’s ok”

[Boxes]

LaPiratesse is een live band die haar nummers brengt als een audio-visuele trip; met spoken word, dans, visuals en extravagante kostuums wordt je meegezogen in de werelden van frontmens Inez Wolters.

Inez is professioneel danser en de bijzondere leading voice van de band LaPiratesse: ze zingt namelijk niet, maar heeft wel wat te zeggen. Over (gender)gelijkheid en femininiteit bijvoorbeeld, maar ook over armoede en eenzaamheid, en technologische en natuurlijke omwentelingen. Inez neemt je mee langs haar gedachten, vragen en dromen op een persoonlijke manier die tegelijkertijd universele thema’s weet te raken.

Zo gaat het nummer Boxes over de neiging die wij mensen hebben om anderen in een hokje te stoppen, en dan met name vrouwen. Maar ook over de fluïditeit van jezelf als mens. Het nummer kreeg in Nederland al extra aandacht tijdens Internationale Vrouwendag, op 8 maart in Theater de Nieuwe Vorst Tilburg.
Beïnvloed door de karakter wissels van David Bowie, de diepgang van Benjamin Clementine, de vibe van Wende Snijders, en de magische surrealiteit van Sigur Ros slingert de band je zonder genade van poëtisch en ondeugend, naar wild en snoeihard, en weer terug. De woorden ‘zoiets heb ik nog nooit gezien’, vallen regelmatig aan de bar na een optreden.

Advertisement
%d bloggers like this: